• ساعت : ۰۰:۰۰
     ۱۴۰۱/۰۵/۰۱
ارتباط معنی‌داری بین ناگویی هیجانی و مشكلات خواب وجود دارد

نتایج مطالعه پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین نشان داد

ارتباط معنی‌داری بین ناگویی هیجانی و مشكلات خواب وجود دارد.

ناگویی هیجانی (الکسی تایمیا) صفت شخصیتی است که بیانگر ناتوانی در ابراز هیجانها و احساسها است. در ناگویی هیجانی افراد در ابراز کردن و توصیف کلامی احساساتشان دارای مشکلات قابل ملاحظه ای هستند. ناتوانی در ابراز هیجانها و احساسها، به طور قابل اندازه گیری به کیفیت خواب آسیب می‌رساند. تحقیقات متعدد ارتباط بین ناگویی هیجانی و مشکلات خواب را بیان کرده است، با این حال، اثر تجمعی حاصل برآیند نتایج تحقیقات اولیه درباره این ارتباط هنوز ناشناخته است.
با توجه به این موارد پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین یک مرور نظام مند و فراتحلیل به منظور ارائه شواهد علمی در مورد رابطه بین ناگویی هیجانی و کیفیت خواب انجام دادند.
به گفته دکتر امیر پاکپور حاجی آقا رییس پژوهشکده بیماری های غیرواگیر معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه و مجری اصلی این طرح نتایج این پژوهش، ارتباط معنی‌داری را بین ناگویی هیجانی یا ناتوانی در ابراز هیجانها و احساسها و مشکلات خواب، به‌ویژه در بین افراد با هر شرایط پزشکی نشان داد.
دکتر پاکپور افزود: وقتی افراد از مشکلات هیجانی رنج می‌برند، احتمالاً خواب ضعیف را نیز تجربه می‌کنند. لازم است کادر درمان و ارائه دهندگان از این مشکل در بیماران خود آگاه باشند و بتوانند علائم هیجانی آنها را کنترل نمایند. ممکن است بطور همزمان خواب آنها نیز بهبود پیدا کند. بررسی علائم هیجانی در بیماران دارای مشکلات خواب و بعد از آن آشکار شدن مشکل علائم هیجانی، ارائه مداخله ای مناسب در جهت بهبود آن را ضروری می‌کند. آگاه سازی جامعه پزشکی و بطور کل مراقبین سلامت از وجود مشکل علائم هیجانی در بیمارانی که از مشکل خواب رنج می‌برند و بررسی انواع مداخله های مناسب جهت کاهش یا رفع مشکل علائم هیجانی پیشنهاد می‌شود.
گفتنی است این پژوهش با همکاری دکتر زینب علیمرادی رییس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت انجام شد.
علاقه مندان میتوانند برای مطالعه متن کامل این مقاله به آدرس https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34958823/ مراجعه نمایند.

6.0.15.0
    V6.0.15.0