۱۴۰۱/۰۱/۲۲
تمرینات یوگا بر میزان القای زایمان طبیعی مادران باردار تأثیر معناداری دارد

نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین نشان داد که تمرینات یوگا موجب کاهش میزان القای زایمان طبیعی یعنی تحریک شروع درد و شروع زایمان طبیعی به روش مصنوعی در گروه آزمون می شود. همچنین انجام ورزش یوگا در دوران بارداری به مادران باردار اجازه می‌دهد کیفیت ارتباط خود را با ذهن، بدن و جنین بهبود بخشند.
به گفته لیلا دهقانکار، عضو هیأت علمی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین و مجری اصلی این پژوهش، انجام یوگا در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به زایمان زودرس، محدودیت رشد داخل رحمی و فشار خون بالای بارداری را کاهش دهد. وی افزود که همچنین باعث کاهش احتمال تولد سزارین اورژانسی و خطر مرگ جنین ناشی از آن می شود.
این کارشناس ارشد، با بیان اینکه انجام یوگا در دوران بارداری، تکنیکی غیرتهاجمی و با عوارض جانبی اندک است؛ گفت: تاکنون نتایجی مبنی بر عوارض جانبی یا اثرات منفی ورزش یوگا بر مادران باردار در این پژوهش یافت نشده است.
وی در توضیح هدف انجام این مطالعه با بیان اینکه انجام ورزش یوگا توسط بیشتر مادران باردار، قابل اجرا است؛ گفت: این پژوهش با هدف بررسی تاثیر نوعی از حرکات یوگا به نام «هاتا یوگا» بر کیفیت و چگونگی (پیامدهای) زایمان و بارداری و سلامت نوزاد، در قزوین انجام شد و بر اساس نتایج این پژوهش، تمرینات یوگا میزان القای زایمان طبیعی یعنی تحریک شروع درد و شروع زایمان طبیعی به روش مصنوعی در گروه آزمون کاهش نشان داد و در میزان زایمان زودرس در بارداری در گروه آزمون تاثیر معناداری وجود داشت.
 دهقانکار گفت: نتایج نشان داد که در گروه هاتا یوگا 9.82 درصد و در گروه کنترل یعنی گروهی که تمرینات یوگا انجام ندادند 7.65 درصد زایمان طبیعی داشتند و مابقی به دلایلی مختلف، سزارین اورژانسی انجام دادند که بین دو گروه از نظر آماری اختلاف معنی داری وجود دارد. وی ادامه داد که تمرینات یوگا باعث شد که تعداد بیشتری از نوزادن در این گروه، وزن نرمال و طبیعی داشته باشند.
عضو هیأت علمی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: با توجه به یافته‌ها، میانگین مدت زمان زایمان از شروع درد تا زایمان طبیعی در گروه هاتا یوگا کمتر از گروه کنترل بود که از لحاظ آماری اختلاف معنی داری وجود داشت. وی افزود: هر چقدر این مدت کوتاه تر باشد، زایمان راحت تر بوده و مادران تمایل بیشتری برای زایمان طبیعی خواهند داشت.
گفتنی است، در این پژوهش، دکتر لیلی یکه فلاح، دکتر پیمان نامدار، فرشته گلستانه، صغری طاهری و فرحناز محمدخانیها مشارکت داشتند. برای مشاهده این تحقیق، روی لینک زیر کلیک کنید:

6.0.9.0
    V6.0.9.0